top of page

KORUTAIDEYHDISTYKSEN TEOSMYYNTI 2023

11. - 19.3.

Vapaa pääsy ma - pe 12–18, la - su 11–17

Kaapelitehdas, Valssaamo
Kaapeliaukio 3, B-aula
00180 Helsinki

HOPEAJÄKÄLÄ

Luonnon kauneuden toistaminen ja sen tuominen juhlaan. Ensimmäinen jäkäläsormus oli täysin luonnon kappale, jonka yhdistin alumiinipantaan. Sittemmin kehitin ideaa ja useiden kokeiluiden jälkeen löysin menetelmän, jolla jäkälän toistaminen hopeakoruksi onnistuu. Jokainen koru on täysin uniikki, sillä jokainen luonnon jäkälä on käsin poimittu ja antaumuksella valuun valmisteltu. Valmiisiin koruihin olen jättänyt orgaanisen pinnan ja pitkälle kiillotetun hopean kilpailemaan visuaalisesti keskenään. Maahan pudonneet jäkälät on kerätty lapsuuden kotipihaltani myrskyjen jälkeen luontoa vahingoittamatta.


hopea 925, teräs

2017 - 2021

KUPARIKAARNA

Männyn kaarnan kappaleet löysivät rannekorun ja sormuksen muotoon. Aidot kaarnat kietoutuvat kuparilankaan ja saavat siitä hehkua. Kaarna-sarjaa täydentävät aitojen kaarnakappaleiden pohjalta elektroformauksella valmistetut kupariset sormus, rannekoru ja rintakorut. Kuparikoruissa on elävä ja raffi pinta.


kupari, hopea, teräs

2018 - 2020

PESÄ

Maalla kasvaneelle kevätmyrskyjen jälkeiset päivät ovat olleet löytöretkien aikaa. Tuulen tiputtamia, jo kuoriutuneiden linnunpoikasten kauniisti sinertäviä munankuoria, on ollut löydettäväksi. Lapsuuden elämyksen henki ja sävymaailma on tuotu pesäkoruun.

 

hopea 925, viljelty makeanveden helmi

 2018

bottom of page