top of page
_
.

KOON MÄÄRITYS

Sormuksen koon voi määrittää itse kotona tai mitata sormusmittarenkailla esimerkiksi kultasepän liikkeessä. Kotona voi taipuisasta kartongista mitata sormen ympäryksen ja tämän jälkeen mitata pahvin pituus. Sormusten koot määräytyvät sen sisähalkaisijan pituudesta millimetreissä. Toinen tapa määrittää sormuksen koko on sen ympärysmitta. Taulukossa kokojen yhteenkäyminen.

Malliltaan leveään sormukseen kannattaa ottaa puoli numeroa isompi koko. Sormen koko vaihtelee vuorokauden ajan sekä lämmön mukaan. Paras hetki sovittaa kokoa on päivällä, huoneenlämmössä.

40 senttimetrinen kaulaketju jää keskiverto naisella soliskuoppaan. 45 senttimetrinen kaulaketju jää solisluiden tasoon. 50 senttimetrinen kaulaketju tulee hieman solisluiden alapuolelle.

koot.jpg

KORUJEN HOITO

Korut kannattaa pukea viimeisenä ja riisua ensimmäisenä.

 

Käytön jälkeen ne on hyvä puhdistaa miedolla saippualioksella ja kuivata ennen alkuperäispakkaukseen säilömistä. Jalometalleille on tyypillistä tummua ilman, ihon ja epäpuhtauksien myötä. Hopeanpuhdistusliinalla on helppo poistaa tummentumia, tämän jälkeen kannattaa koru huuhdella miedolla saippuavedellä ja kuivata huolellisesti. Kultakoruille on omat kullanpuhdistusaineet, joita myydään kultasepänliikkeissä. Huomaathan, että joissain koruissa on suunnitellusti tummennoksia, myös nämä voivat kiillottua mm. erilaisten puhdistusaineiden seurauksena.

Ei ole suositeltavaa käyttää nestemäisiä puhdistusaineita korulle, johon on liitetty koru- tai jalokiviä. Tietyt mineraalit ovat hyvin herkkiä erilaisille hapoille ja emäksille. Myös ultraäänipesurit saattavat olla kohtalokkaita korukiville. Huomaathan, vaikka kivi on kova materiaali, kolhun tullessa oikeasta kulmasta voi kivi lohjeta. Korut, joissa on helmiä tai erilaisia koru- tai jalokiviä, kannattaa käytöstä riippuen käyttää muutaman vuoden välein tarkastuksessa kultasepällä. Tällöin voidaan tarkastaa istutuksen kunto ja helmien punonta, sekä kiillottaa koru.

 

Helmet ovat äärimmäisen herkkiä erilaisille kemikaaleille aina ihon omasta rasvasta ja hajuvesiin. Ne menettävät nopeasti kiiltonsa ja jopa värinsä väärin kohdeltuina. Helmikorut on hyvä puhdistaa käytön jälkeen pehmeällä ja puhtaalla kankaalla, jonka jälkeen ne kannattaa säilöä omaan alkuperäispakkaukseensa.

_
bottom of page